Fest(in) teatral pe Bulevard

festin           Poate că bucureștenii merită să râdă și la comediile jucate pentru mintea și pentru sufletul lor… Dar poate că orice român are voie să râdă copios chiar și când în jurul lui, viața nu prea-i dă motive să se amuze. E criză, domn`e? E criză! Hai să râdem de ea! Destul se distrează și ea pe seama noastră! De pe 12 până pe 19 octombrie, Teatrul Nottara le pregătește o surpriză tuturor amatorilor de cultură. Și ne cheamă să ne amuzăm împreună! Nottara vine în întâmpinarea lor cu proiectul Fest(in) pe Bulevard, un festival internațional aflat la prima sa ediție, care își dorește „să revitalizeze comedia bulevardieră”.

Tema festivalului este criza de toate felurile, că doar de crize nu ducem noi lipsă! Un subiect actual și controversat, care se va disipa în toate spectacolele. Evenimentul va cuprinde două secțiuni: „Bulevardul comediei”, care va avea loc la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, și secțiunea oficială, competitivă, care se va desfășura la Sala Studio „George Constantin”, sub titlul „Criză teribilă, monșer!”.

Spectacol să fie, dar să știm și noi, nu? Pe „Bulevardul comediei”, vor fi puse în scenă opt piese de teatru, dintre care două sunt comedii ale unor instituții invitate. Astfel, spectatorii vor vedea reprezentații ale pieselor: „Familia Tót”, „Nu vorbiți cu actorii”, „Metoda (Metoda Grönholm)”, „Mobilă și durere”, „Scandal la operă”, „Zeul măcelului”, „Un pic prea intim” și „Leonida Gem Session”. Invitați speciali sunt Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București – care va aduce spectacolul „Familia Tót”, în regia lui Örkeny István, și Teatrul Maghiar de Stat, reprezentat cu piesa „Leonida Gem Session”, adaptare după I. L. Caragiale „în cădere liberă”.

Secțiunea competitivă, desfășurată la Sala „George Constantin”, cuprinde de asemenea câteva spectacole care promit să stârnească interesul publicului. Printre ele, spectacolul trupei „Compania In Mobile”, din Grenoble (Franța), intitulată „Povestea zăpezii negre”, și „Băutorul de rouă”, spectacol adus de Teatrul Național „Sterija” din Serbia. Alături de acestea, „Liselotte și luna mai”, „Woyzeck”, „Candid” și „Matrimoniale”.

Și, dacă atâta umor fin și atâta joc actoricesc de clasă e prea puțin pentru spectatori, programul va cuprinde lansări de carte, colocvii, spectacole-lectură, dar și un concert susținut de Marius Mihalache și invitații săi și intitulat generic „Back to swing”.

Mi s-a părut mai mult decât interesantă o asemenea inițiativă; mi s-a părut, de fapt, o gură de aer într-o societate sufocată de aparență superficială. Și de necaz! Și de blamare! Și de lamentare! Voi face parte din echipa redacțională a ziarului. Adică voi fi acolo unde aș putea să văd dacă festivalul ăsta atât de promițător poate într-adevăr să se facă simțit printre oameni. M-aș bucura să fie așa! Să văd că oamenii își pot schimba perspectiva măcar atât cât să zâmbească o dată în plus în fiecare zi. Plec cu speranțe în acest proiect! Sper ca experiența să mi le confirme!

Bucureșteni și români de pretutindeni, comedia e a voastră! Teatrul Nottara vă invită la spectacol. Acceptați?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s