Căutat! Profesorul Bologna al anului 2014! L-ai văzut?

?????????Care e cel mai tare prof al tău? E haios și face glume pe placul tuturor studenților? Îți place să participi la cursurile lui și ai impresia că ai învățat ceva nou la finalul fiecărei prelegeri? De ce să-l vitregești de recunoașterea meritelor, într-o societate în care sunt din ce în ce mai puțini cei ca el?

Gala Profesorului Bologna te invită să te lauzi țării întregi cu cel mai tare prof! Intră pe www.profitari.ro și nominalizează-l pentru titlul de „Profesorul Bologna al anului 2014”! Înscrierile se pot face până pe 23 martie.

Dacă reușește să stârnească interesul studenților săi, fără să-i plictisească, dacă știe să spargă bariera catedrei și să ajungă la sufletul tinerilor, dacă le inoculează interesul pentru cunoaștere, dacă le încurajează pasiunile și curiozitățile, atunci cu siguranță e un prof de toată isprava! Se caută dascălul jovial și spontan, care cucerește de la primele cuvinte, acela răbdător și plăcut, care îți explică noutățile fără să-ți îmbârlige mintea; sau, măcar, fără să te lase cu impresia că știi mai puține la finalul cursului decât înaintea lui.

În weekend-ul 28 februarie – 2 martie, aproximativ 100 de studenți sunt pregătiți să devină studenți evaluatori pentru profesorii universitari înscriși în concurs, în cadrul unr ateliere de formare organizate simultan la București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Dintre aceștia, cei mai buni vor fi selectați și vor participa în mod incognito la cursurile profesorilor nominalizați. Între 10 martie și 4 aprilie, ei vor sta de vorbă cu studenții, vor evalua modalitatea de predare și, la final, după dezvăluirea identității, vor intra în contact chiar cu dascălii aspiranți la titlul de „Profesor Bologna”.

După încheierea perioadei de evaluare, acei profesori care respectă criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un Profesor Bologna – adică „Proful Tare” în viziunea studenților –  vor fi invitați la Gala de Premiere de pe 9 – 12 mai, la București. Pe durata celor trei zile în care se desfășoară Gala, studenți din toată țara, alături de profesorii premiați, vor participa la ateliere de lucru care vor avea ca tematică principală importanța învățământului centrat pe student pentru sistemul de învățământ superior românesc.

prof tare2Inițiativa acestui proiect aparține chiar studenților, care și-au dat seama că unii dintre profesorii lor merită mai mult decât atenția și conștiinciozitatea lor, că unora dintre ei li se cuvine mai mult decât altora, că toată munca și dăruirea lor sunt argumente suficiente care să-i scoată din anonimat. Din echipa de organizare a evenimentului, fac parte două organizații din cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR): Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) și Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG). Scopul lor declarat prin acest proiect este îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România prin premierea și promovarea acelor profesori formatori de generații.

Peste 350 de profesori universitari au fost premiați la cele șase ediții ale Galei Profesorului Bologna care s-au desfășurat până acum. Anul acesta, la București, alte minți strălucite, la pachet cu suflete generoase, vor fi încununate cu laurii Profesorului Bologna. Dascălii României sunt pregătiți să-și primească recunoștința. Tu pe care-l ai în minte? Nominalizează-l pe www.profitari.ro!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s