Alexandra Lungu: „Monica Bellucci mi-a fost alături pe covorul roșu! E o femeie deosebită!”

Foto: Facebook

Foto: Facebook

În luna mai a acestui an, Vrancea se bucura pentru reușita unei tinere fiice a județului de a ajunge la Cannes, ca să dea și ea o mână de ajutor la ridicarea Marelui Premiu al Juriului (Grand Prix), la cea de-a 67-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Distincția a fost oferită pentru filmul „Le Meraviglie” (”The Wonders”), în care vrânceanca are rolul principal. Alexandra Lungu a pășit pe covorul roșu alături de Monica Bellucci, pe care o consideră acum o foarte bună prietenă.
La 13 ani și jumătate, tânăra visează să devină actriță și speră că, după ocazia pe care a avut-o, va putea profita de cunoștințele noi și de prieteniile legate, pentru a-și construi cariera pe care și-o dorește. Alexandra a început, de curând, noul an școlar în Italia, unde a intrat în primul an de liceu. Deși s-a obișnuit cu viața de acolo, mai ales pentru că părinții îi sunt aproape, vrânceanca spune că abia așteaptă să revină în țară, la Negrilești, unde se află toate amintirile ei.

Alina-Elena Vasiliu: Cum e să fii român într-o școală de italieni?

Alexandra Lungu: E bine, sunt anumite persoane care nu mă acceptă, dar sunt și oameni care mă plac. Spre exemplu, profesorii sunt foarte fericiți că au români la școală.

Monica Bellucci, la Festivalul de Film de la Cannes (Foto: Facebook)

Monica Bellucci, la Festivalul de Film de la Cannes (Foto: Facebook)

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru film?

De mică, voiam să devin cântăreață, până mi s-a prezentat posibilitatea de a face un film. Am vrut imediat să încerc!

Cum ai ajuns să joci în filmul „Le Meraviglie”?

Am dat un interviu în orașul în care stau eu, iar apoi, mi-au zis să dau o probă de actorie și m-au ales așa, din întâmplare. Am fost omul potrivit la locul potrivit.

Ce te-a impresionat cel mai mult din toate lucrurile pe care le-ai trăit la Cannes?

M-a impresionat Monica Bellucci, pentru că ea mi-a fost alături cel mai mult dintre toți, la toate. La interviuri, pe covorul roșu, la presă, la tot și m-a făcut să înțeleg că este o femeie deosebită.

După câștigarea acestui premiu, viața ta s-a schimbat foarte mult. Care au fost cele mai mari schimbări?

S-au schimbat persoanele cu mine, colegii, profesorii… Colegii erau OK, până când m-am dus la Cannes. Apoi, a apărut un pic de invidie. Profesorii vorbeau majoritatea orelor despre mine, și nu despre școală. Prietenii mei nu au mai fost prietenii mei, ci doar persoane invidioase. Bineînțeles, sunt fericiți pentru mine cei care mă cunosc.

„Monica Bellucci e o colegă de scenă minunată!”

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Ce te-a marcat cel mai mult în urma acestei experiențe?

Mi-am făcut o grămadă de prieteni noi, în special regizoarea și sora ei – Alba, dar și fetele din film, surorile mele mai mici. Experiența asta mi-a dat o ocazie nouă de a-mi urma pasiunea, actoria! Am cunoscut oameni minunați, actorii și cei din staff. Iar părinții m-au ajutat cu moralul și mi-au fost mereu alături.

Ce lucruri ai avut ocazia să le faci pentru prima dată în viață?

Să bag albine în gură, să lucrez cu ele, să o cunosc pe Monica Bellucci și să întâlnesc persoane minunate, precum Alice (n. r: regizoarea filmului)!

Ai jucat, așadar, alături de Monica Bellucci. Cum ți s-a părut în calitate de colegă de scenă?

Este o actriță minunată și o femeie minunată. A fost totul natural. Era o colegă de scenă minunată.

Vrei să devii actriță?

Da, mi-ar plăcea foarte mult.

Îți dorești să revii în România sau te-ai atașat de viața pe care o ai în Italia?

O să mă întorc în România, dar după ce termin școala. Tot Negrileștiul este inima mea, este satul în care m-am născut și unde mi-am petrecut mica mea copilărie. De aceea, acum cred că tot acolo mă voi întoarce.

Mari sacrificii în Italia, pentru mici visuri acasă

Prima zi de școală în Montefiascone, pentru Alexandra și fratele ei (Foto: Facebook)

Prima zi de școală în Montefiascone, pentru Alexandra și fratele ei (Foto: Facebook)

Alexandra Lungu s-a aflat la prima sa apariție într-un film. Originară din Negrilești, locuiește cu familia sa în Italia, din 2006. Pentru rolul jucat în filmul „Le Meraviglie”, tânăra a primit un premiu special din partea Sindicatului Național al Jurnaliștilor de Film din Italia. Alexandra a fost premiată și de municipalitatea din Montefiascone, oraș în care stă, alături de părinți, într-o festivitate la care au participat peste două sute de persoane. „A fost un moment deosebit și pentru noi, părinții”, spune mama tinerei actrițe, Vasilica Lungu. Chiar primarul Luciano Cimarello a felicitat-o pe Alexandra și a spus că succesul vrâncencei e o adevărată bucurie pentru comunitatea locală. Despre întoarcerea acasă, mama Alexandrei mărturisește că e iminentă: „Suntem o familie unită, ce-și dorește unul ne dorim toți. Am stat bine în Italia și stăm bine în continuare. Visăm că și în România, până venim noi, va fi un mod de viață mai occidental. Am făcut sacrificii aici și ne-am realizat puține visuri acolo. Micile realizări te atrag să le trăiești, apoi cei care au mai rămas și, desigur, pământul copilăriei tale. Niciodată nu ne-am gândit să rămânem de tot în Italia, dar ne oferă un alt mod de viață.” Pe lângă traiul mai bun, școala celor doi copii i-a ținut pe soții Lungu în Italia. La Negrilești, primarul Ion Văsuian spune că, atunci când familia Lungu va reveni în satul natal, va încerca, împreună cu autoritățile locale, să găsească sponsori care să o sprijine pe Alexandra în dorința ei de a deveni actriță.

 „Minunile” din viața Alexandrei

Filmul „Le Meraviglie” ilustrează o felie din viața unei familii multietnice de apicultori din regiunea Umbria, Italia. Maria interpretează rolul Gelsominei – copilul cel mai mare dintre cei patru ai părinților, care trec prin momente dificile, din cauza sărăciei. Din familie, fac parte tatăl – Wolfgang, mama – Angelica (jucată de sora regizoarei) și cele patru fiice: Gelsomina, Marinella, Caterina și Luna. Aceștia, alături de întreaga comunitate locală, iau parte la un concurs televizat, prezentat de Milly Cantena (în interpretarea Monicăi Bellucci), care promite să reînvie tradițiile. Participarea la concurs și sosirea lui Martin, un tânăr infractor pe care familia îl găzduiește în cadrul unui program de reintegrare în societate, tulbură liniștea tuturor. Pelicula urmărește evoluția Gelsominei, maturizarea ei treptată, și a fost regizată de italianca Alice Rohrwacher, care, la conferința de presă de la proiecția filmului la Cannes, a declarat că munca alături de Alexandra și curajul ei au fost o adevărată bucurie. Marele Premiu al Juriului de la Cannes pentru peliculă a fost înmânat de legendara actriță italiană Sophia Loren. Pe 12 august, „Le Meraviglie” a deschis cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent „Anonimul”, la București.

Alexandra și colegii de platou, printre care și Monica Bellucci (Foto: Source Neilson BarnardGetty Images Europe)

Alexandra și colegii de filmare, printre care și Monica Bellucci, la Cannes (Foto: Neilson Barnard/Getty Images Europe)

Lasă un comentariu