„Piața Teatrului” își deschide copertele

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Festivalul Național de Teatru Independent aduce, printre surprizele de anul acesta, și o lansare spectaculoasă de carte – „Piața Teatrului”, de Ana-Maria Nistor. Evenimentul e programat pentru duminică, 9 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul Național București, Sala Media.

Ineditul acestui volum constă în poveștile fascinante pe care le împărtășește despre viața artistică din perioada interbelică. În cele peste 500 de pagini ale cărții „Piața Teatrului”, se deapănă amintiri, confesiuni și secrete din culisele teatrale, prin care s-au perindat actori și scriitori de seamă. Poveștile lor sunt izbitor de asemănătoare cu cele din zilele noastre.

„Cartea nu este doar un tablou vivant al teatrului românesc dintre cele două războaie mondiale, ci mai mult decât atât: o imagine multidimensională, o veritabilă hologramă sonoră, policromă și dinamică a unui fenomen cultural de substanță, surprins la o oră astrală a istoriei sale”, se arată în descrierea volumului, pe site-ul www.fnti.ro.

„Piața Teatrului” apare la Editura Academiei Române și surprinde o întreagă lume în respirația ei zilnică, un univers populat de actori, regizori, autori dramatici, scenografi, tehnicieni, cronicari și, evident, de Măria-Sa, Publicul. Pe scurt, „acei oameni minunați și visurile lor zburătoare care au fost mereu și vor rămâne întotdeauna sufletul acestui ireal miracol al spiritului numit TEATRU”.

Organizatorii promit surprize la evenimentul de lansare oficială, de pe 9 noiembrie. Hai la teatru! Hai la povești despre teatru!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s