„Distanța dintre pași” – invitație la Cafeneaua de pe Pod

Foto: Alexandra Pașca

Foto: Alexandra Pașca

„Bine ați venit la Cafeneaua de pe Pod! Povestea noastră e pe cale să înceapă.

Mă numesc Christophe. Am o cafenea pe un pod. Așa se face că întâlnesc oameni. De curând am cunoscut-o pe Christine, o tânără cu o poveste aparte. Energia și umorul ei sunt molipsitoare. Apoi, într-o seară, a apărut și Geraldine.”

Christine este îndrăgostită iremediabil de Christophe, care, înainte de a deveni proprietarul cafenelei Sur le Pont, a fost marinar; acum este pasionat de scris și lasă tot timpul impresia că poartă, pentru toți cei din jurul lui, un soi de dispreț, de ură și de lipsă de încredere.

Profesoară de dans, Geraldine se află în pragul divorțului: „piruetele pe care viața ei au început să le facă au o forță centrifugă amețitoare, ce amenință să o arunce în afară”, se arată în prezentarea spectacolului.

Foto: Alexandra Pașca

Foto: Alexandra Pașca

Deznodământul aduce lumina în calea tuturor celor trei personaje, atrăgând atenția asupra riscului de aplatizare a vieții. Și asupra unui alt risc major: Încetăm să ne trăim viața atunci când viața ne trăiește pe noi.

„E un text născut dintr-o căutare a mea ce se întinde peste timp, e o încercare de a răspunde unei întrebări foarte importante, aflate probabil în sufletul fiecăruia dintre noi: se sfârșesc oare într-adevăr lucrurile acolo unde credem noi? Chiar dacă tema este una foarte serioasă, nu înseamnă că piesa nu îmbracă adesea, pe parcursul ei, și haina comediei. Dacă ar fi să o reduc la o singură frază, ar fi următoarea: «Distanța dintre pași» reprezintă adevărul teribil ascuns de multe ori în spatele unui zâmbet”, spune Geo Vișan, regizorul, autorul textului și protagonist în spectacol.

Din distribuție, mai fac parte Monica Alexandrescu și Dana Porlogea, alături de care Geo Vișan a jucat și în spectacolul „Din Rusia, cu drag”.

După premieră, care a avut loc pe 18 decembrie 2014, cea de-a doua reprezentație pentru „Distanța dintre pași” se joacă marți, pe 20 ianuarie, la ora 19:30, la Clubul Țăranului Român. Prețul unui bilet este de 30 de lei și rezervările se fac la rezervari@ingenuo.ro.

Cine vine la cafenea? Buna-dispoziție e din partea casei.

Foto: Alexandra Pașca

Foto: Alexandra Pașca

 

Reclame

Un gând despre &8222;„Distanța dintre pași” – invitație la Cafeneaua de pe Pod&8221;

  1. Pingback: Geo Vișan: „În distanța dintre pașii noștri și ai Celorlalți, putem căuta apropierea sau depărtarea” | Alina-Elena Vasiliu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s