Visele Bătrânilor – Povești pentru studenți

Zece bătrâni. Zece visuri. Treizeci de studenți hotărâți să le îndeplinească. Singura condiție: dorințele vârstnicilor nu vor fi necesități de care toată lumea ar trebui să beneficieze – precum bani sau servicii medicale, ci visuri pentru sufletele lor: o călătorie, un sejur, un abonament la teatru, o cină la restaurant, un televizor, o întâlnire cu o celebritate din România, un abonament la un salon de înfrumusețare, un zbor cu avionul… Orice le poate aduce bucurie. Acestea sunt reperele principale ale proiectului „Visele Bătrânilor”.

La realizarea dorințelor, vor contribui tineri de la trei facultăți diferite. Zece studenți de la Comunicare/Filologie/Jurnalism vor sta de vorbă cu cei zece bătrâni și le vor scrie poveștile. Cei de la Psihologie/Asistență Socială îi vor consilia și le vor oferi sfaturile de care au nevoie. Studenții de la Economie vor fi cei care vor intra în contact direct cu agenții economici a căror activitate se pliază pe dorințele bătrânilor.

Participarea la proiect le va aduce studenților contracte de voluntariat, certificate de practică și diplome. Și, în plus, bucuria de a fi ajutat un bătrân să-și îndeplinească un vis care-i face viața mai frumoasă. Studenții de la Jurnalism/Filologie/Comunicare vor putea participa, de asemenea, la un seminar de Storytelling, susținut de doi jurnaliști de la publicația „Decât O Revistă”.

„Visele Bătrânilor” este un proiect derulat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) și este primul de acest gen din România.

Suntem deja 8 studenți de la Jurnalism. Încă 2 și echipa de tineri pentru redactarea poveștilor e completă. Hai cu noi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s